11. července 2013

IOSCO oznamuje pokrok v programu reforem

Dne 1. července 2013 se sešla v Montrealu na společném jednání rada Mezinárodní organizace sdružující komise pro cenné papíry (International Organization of Securities Commissions, IOSCO). Rada oznámila, že konečná verze Zásad pro maržové požadavky u derivátových obchodů nevypořádávaných přes centrální protistranu (Principles for margin requirements for non-centrally cleared derivatives), které IOSCO vyvíjí ve spolupráci s Basilejským výborem pro bankovní dohled (Basel Committee on Banking Supervision, BCBS)  bude dokončena během července.

V průběhu jednání Rady byla rovněž ustanovena nová pracovní skupina pro přeshraniční regulaci a nový výbor pro ochranu a vzdělávání retailových investorů.

Dále Stálý výbor pro řízení rizik a výzkum (The Standing Committee on Risk and Research, SCRR) a Výzkumné oddělení IOSCO aktualizovali pracovní plán na zjišťování a měření systémového rizika. Rada rovněž poskytla podněty pro zlepšení metod používaných Výzkumným oddělením IOSCO k posuzování "emerging risks".

Na tomto odkazu naleznete příslušnou tiskovou zprávu z jednání Rady IOSCO v Montrealu, která obsahuje též shrnutí dalších projednávaných témat, jako je například behaviorální ekonomika a sociální média.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.