5. července 2013

Návrh regulace o sdělování klíčových informací o strukturovaných retailových investičních produktech (PRIPs)

Dne 24. června 2013 Rada EU zveřejnila poslední z řady kompromisních textů návrhu regulace o sdělování klíčových informací o strukturovaných retailových investičních produktech (PRIPs) (KID Regulation). Návrh je upraven tak, aby reflektoval protichůdné požadavky jednotlivých členských států EU na změny v rozsahu této regulace.

Členské státy se také nemohou shodnout na tom, zda by mělo dojít k harmonizaci administrativních sankcí za porušení KID regulace nebo zda má být členských státům i nadále ponechána možnost uvalovat vlastní sankce. Současný kompromis schválený Výborem stálých zástupců (COREPER) dne 26. června odráží stanovisko přijaté ve směrnicích MiFID II a MiFIR. Předsednictví EU jedná s evropských parlamentem na na podobě kompromisního znění s cílem dosáhnout shody nad zněním textu již v prvním čtení.

Na tomto odkazu  naleznete text kompromisního návrhu nařízení PRIPs.

Text nařízení obsahuje mimo obecného stanovení rámce a rozsahu těchto klíčových informací také část věnovanou nastavení administrativních sankcí a opatření. Je zde tedy patrná snaha o sjednocení ukládaných sankcí a pokut za nedodržování stanovených pravidel v rámci celé EU (viz výše).

Návrh nařízení současně předpokládá vydání technických standardů (detailní level 2 regulaci) orgány dohledu EBA, ESMA a EIOPA.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.