11. července 2013

Veřejná diskuse BCBS k vvyvážení rizikové citlivosti, jednoduchosti a porovatelnosti

Basilejský výbor pro bankovní dohled (Basel Committee on Banking Supervision, BCBS) dne 8. července 2013 zahájil diskusi na téma vyvážení rizikové citlivosti, jednoduchosti a porovnatelnosti v rámci kapitálových standardů Basel.

Na tomto odkazu naleznete samotný konzultační materiál BCBS týkající se vyvažování rizikové citlivosti, jednoduchosti a porovnatelnosti.

Výbor také představil komplexní regulatorní hodnotící program s cílem zajistit jednotnou implementaci pravidel Basel III napříč bankami a jurisdikcemi.

Basilejský výbor v reakci na finanční krizi, které začala v roce 2007 představil řadu reforem pro posílení odolnosti finančního systému vůči šokům. Zatímco některá z těchto opatření posilují vlastní rámec kapitálové přiměřenosti, ostatní jsou navrženy tak, aby jejich působení zajistilo finanční zdraví bank. Tato opatření zahrnují zavedení pákového poměru (leverage ratio), dodatečné kapitálové přirážky pro globální systémově významné banky a navrhovaný rámec pro měření a kontrolu vysokých angažovaností a minimálních likviditních a finančních standardů.

Připomínky a komentáře lze zasílat do pátku 11. října 2013 elektronicky na adresu baselcommittee@bis.org nebo písemně na adresu: Secretariat of the Basel Committee on Banking Supervision, Bank for International Settlements, CH-4002 Basel, Switzerland.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.