2. července 2013

Orgán dohledu nad finančním trhem Malty (MFSA) vydává "Rulebooks" zaměřené na alernativní investiční fondy

Dne 27. června 2013 vydal Orgán dohledu nad finančním trhem Malty (MFSA) nová "Investment Services Rulebooks". MFSA nyní přijímá žádosti o licence pro správce, kteří si přejí být registrováni jako správci Alternativních investičních fondů (AIFMs) na základě Směrnice o správcích alternativních investičních fondů (Alternative Investment Fund Managers Directive, AIFMD).

Nové licence
Na základě nových pravidel, MFSA bude vydávat licence:

Na tomto odkaze se nachází kompletní pravidla MFSA související s implementací AIFMD.

Kromě toho bude MFSA i nadále pokračovat ve vydávání licencí pro vytváření maltských fondů kvalifikovaných investorů (PIFs). Tato povolení jsou zaměřena mimo jiné na správce podlimitních fondů, kteří nemusejí být licencovány na základě AIFMD, a správce fondů se sídlem mimo EU, kteří v současnosti nemusejí být licencování podle AIFMD. 

MFSA v současné době zpracovává žádosti o převod stávajících držitelů licencí na správce podle AIFMD s ohledem na vstup této směrnice v platnost k 22. červenci 2013. Stávající držitelé licencí, kteří předložili své žádosti do 10. června 2013 obdrží aktualizovanou licenci, která bude platná od 22. července 2013. MFSA udělá vše pro to, aby žádosti předložené po 10. červnu byly vyřízeny co nejdříve.

Dohody o spolupráci
MFSA podepsala ujednání o spolupráci s regulátory, kteří jsou odpovědní za dohled nad alternativními investičními fondy ze 34 států mimo EU, včetně států jako USA, Kanada, Brazílie, Indie, Švýcarsko, Austrálie, Hong Kong a Singapur. ESMA jednala o této dohodě jménem dohledových orgánů všech (v té době) 27 členských zemí EU a koordinuje dokončení procesu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.