11. července 2013

Konzultace ESMA k RTS pro požadavky na informace při posuzování akvizic a zvyšování podílů v poskytovatelích investičních služeb (MiFID)

Dne 9. července 2013 zveřejnil Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (European Securities and Market Authority, ESMA) konzultační dokument k návrhu regulačních technických standardů (RTS) pro požadavky na informace při posuzování akvizic a zvyšování podílů v poskytovatelích investičních služeb resp. obchodníků s cennými papíry dle regulace MiFID.

Článek 10b(4) Směrnice o trzích finančních nástrojů (MIFID) vyžaduje, aby členské státy veřejně zpřístupnily informace nezbytné k provedení posouzení plánovaného nákupu podílu v určitém obchodníků s cennými papíry. Stanovené informace musí být poskytnuty v okamžiku původního zveřejnění. Tato opatření mají za cíl zajistit, aby příslušné dohledové orgány zveřejňovaly odpovídající a přiměřené informace sloužící k posouzení zamýšlené akvizice. Článek 10a směrnice MiFID, v novelizovaném znění dle čl. 6(4) Omnibus Directive vyžaduje, aby ESMA navrhla regulační technické standardy, které stanoví seznam informací uvedených v čl. 10b(4) směrnice MiFID.

ESMA je povinna předložit návrh RTS Evropské komisi do 1. ledna 2014.

ESMA vyzývá k vyjádření se ke všem záležitostem diskutovaným v tomto konzultačním dokumentu, zejména potom ke zvláštním otázkám uvedeným v příloze 1.

Návrhy a komentáře lze zasílat do 9. září 2013. Veškeré příspěvky musí být předloženy online na www.esma.europe.eu s hlavičkou zprávy "Your input/Consultations".

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.